Welkom op de website van Dartclub Yde.

Oud & Nieuw Special 2012
Oud & Nieuw Special 2012

Het einde van het jaar is in zicht, dus was het weer tijd voor de oud en nieuw special van onze dartclub.
Dit jaar waren er een paar speciale gasten aanwezig, o.a. James Bond, Gordon Ramsay, Hugh Hefner, 2 kerstvrouwen en de ijskoningin waren van de partij.
Hugh Hefner had zelfs het laatste nummer van zijn beroemde blad meegomen, zodat niemand zich hoefde te vervelen tussen de wedstrijden door.

Na het openingswoord van topkok Gordon Ramsay was het 007 in hoogst eigen persoon die enige uitleg gaf over de missie van die avond.
Direct na de uitleg kon het darten beginnen. Er werd in koppels gedart waarbij door de wedstrijdplanners was gekozen om de koppels zo eerlijk mogelijk te maken.
De nummer 1 in de stand werd een koppel met nummer 26.. nummer 2 met nummer 25.. ect.
Vanwege een paar afmeldingen hadden we deze avond 9 koppels en 1 single... Helaas moest Hugh Hefner alleen spelen. De organisatie heeft stad en land afgezocht naar een geschikte koppelparter, maar niemand die samen met de grote baas van de playboy drufde te gooien. Zelfs een contactadvertentie op relatieplanet.nl mocht niet baten.

Er werd begonnen in een poulesysteem waarbij de nummers 1 & 2 uit elke poule zich plaatsen voor de kwartfinales en de verliezers onderling uit moesten vechten wie er alsnog in de kwartfinale zouden komen.

In poule a waren het de koppels Bouke/Emy, Niels/Anja en Ruben/Kina die het tegen elkaar op mochten nemen.
In poule b zaten de koppels Swen/Eveline, Harrie/Anita en Dik/Erika en in poule c waren het Dave/Edwin, Tiete/Will, Johan/Luuk en Jeroen Sy die vochten om de eerste plaatsen.

De uitslagen van poule a:

Bouke/Emy - Niels/Anja 2-0
Bouke/Emy - Ruben/Kina 1-2
Niels/Anja - Ruben/Kina 2-0

1. Bouke/Emy 3 punten
2. Niels/Anja 2 punten
3. Ruben/Kina 2 punten


De uitslagen van poule b:

Swen/Eveline - Harrie/Anita 2-0
Swen/Eveline - Dik/Erika 1-2
Harrie/Anita - Dik/Erika 2-1

1. Dik/Erika 3 punten
2. Swen/Eveline 3 punten
3. Harrie/Anita 2 punten


De uitslagen van poule c:

Dave/Edwin - Tiete/Will 2-0
Tiete/Will - Jeroen Sy 0-2
Dave/Edwin - Jeroen Sy 2-0
Johan/Luuk - Jeroen Sy 2-1
Dave/Edwin - Johan/Luuk 0-2
Tiete/Will - Johan/Luuk 0-2

1. Johan/Luuk 6 punten
2. Dave/Edwin 4 punten
3. Jeroen Sy 3 punten
4. Tiete/Will 0 puntenZoals je kan zien was het in sommige poules erg spannend, het enige koppel wat een beetje buiten de boot viel was Tiete/Will die na 3 wedstrijden het voor elkaar hadden gekregen om precies 0 punten te pakken.
Volgens Tiete lag dit aan de Belgische manier van gooien van Will, maar volgens Will kwam het eerder door de bad hair day van Tiete.
De gemoederen tussen beide spelers liep zelfs zo hoog op dat Wessel de beveiligers van het dorpshuis in moest schakelen om beide kemphanen uit elkaar te houden.

Na alle commotie was het de taak van James Bond en Harrie om de volgende wedstrijden bekend te maken. Eerst moest er een verliezersronde afgewerkt worden, waarna bekend zou zijn welke 2 teams alsnog
in de kwartfinale kwamen.
In de verliezersronde waren het Ruben en Kina die het op moesten nemen tegen playboybaas Hugh Hefner. Na een zeer spannende wedstrijd waren het Ruben & Kina die aan het langste eind trokken. Hugh probeerde nog vanalles om het sterke koppel af te leiden door o.a. de beide kerstvrouwen langs het bord te laten huppelen. Helaas bleek Ruben niet gevoelig te zijn voor al dit vrouwlijk schoon en ook Kina ging rustig door met gooien.
De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Ruben & Kina.

In de andere wedstrijd van de verliezersronde waren het Harrie & Anita die het op moesten nemen tegen de kemphanen Tiete & Will. Uiteraard waren Tiete & Will totaal niet met de wedstrijd bezig en mede dankzij het zeer goede spel van Anita wisten Harrie & Anita zeer makkelijk te winnen met 2-0.

Nu de winnaars van de verliezersronde bekend waren was het tijd voor de kwartfinales.

De 4 kwartfinales die op het programma stonden waren:

Bouke/Emy - Dik/Erika
Niels/Anja - Johan/Luuk
Swen/Eveline - Dave/Edwin
Ruben/Kina - Harrie/Anita

In de 1e kwartfinale waren Bouke & Emy veel te sterk voor Dik & Erika. Volgens Dik had James Bond speciale pijlen van Q meegekregen, die op een onverklaarbare manier telkens in de tripple belanden.
Uiteraard zijn de pijlen van James Bond onderzocht door de wedstrijdcommisie, maar er bleek niets mis te zijn met de pijlen. Waarschijnlijk is het Dik, die als opa van onze club langere wedstrijden niet vol kan houden.

Over de 2e kwartfinale kan ik erg kort zijn, aangezien er geen eindstand op papier is gezet. Niels en Anja hebben gewonnen, maar volgens omstanders hebben Johan (Gordon Ramsay) en Luuk de wedstrijd afgekocht omdat Gordon nodig in de keuken aan de slag moest en Luuk meer zin had in bier te drinken aan de bar.

De 3e kwartfinale waren het Swen & Eveline die het op moesten nemen tegen Dave & Edwin. In deze wedstrijd was het lange tijd zeer spannend, maar waren het toch Swen en de ijskoningin die aan het langste eind trokken.
Volgens Dave & Edwin kwam dit vooral door de split in de jurk van de ijskoningin, waardoor zij de spanning voor Dave en Edwin zeer hoog op liet lopen.. alleen was dit geen wedstrijdspanning ;-)
Swen en Eveline wonnen de wedstrijd met 3-2.

In de 4e en tevens laatste kwartfinale waren het Ruben & Kina die net te sterk waren voor Harrie & Anita. Ze wonnen de wedstrijd met 3-2 en volgens Anita lag dit vooral aan het zeer matige spel van Harrie. Harrie had de simpele opdracht om dubbels te gooien, maar hierin verzaakte hij keer op keer. Een kleine tip voor Harrie.. stop toch met darten... je kan er niks van ;-)


Na al het geweld in de kwartfinales kwamen de 4 sterkste koppels boven drijven, zij mochten het in de halve finales uitvechten wie er in de grote finale mochten spelen.
Sinds de laatste bondfilm Skyfall bleek James Bond verslaafd te zijn aan heineken en dit bleek wel toen hij steeds meer praatjes begon te krijgen dat hij samen met kerstvrouw Emy dit toernooi wel even zouden gaan winnen.
In de halve finale mochten zij het opnemen tegen het sterke koppel Swen & Eveline. De grote mond van James Bond kwam hem duur te staan, want tijdens deze halve finale gooide hij helemaal niets meer. Het was vooral aan Emy te danken dat ze nog 2 punten binnen sleepten, maar dit bleek helaas voor hun niet genoeg te zijn. Swen & Eveline gingen aan de haal met de overwinning. Ze wonnen de wedstrijd met 3-2.

De andere halve finale werd gespeeld tussen de koppels Niels/Anja en Ruben/Kina. Helaas staat ook van deze wedstrijd de uitslag niet op papier, maar Ruben en Kina hebben de wedstrijd gewonnen. Het schijnt dat Ruben & Kina 35 pijlen op een 9 darter gemist hebben, waardoor het alsnog een 44 darter werd.

Beide halve finales waren nu gespeeld en de beide finalisten zijn nu bekend. De grote finale werd gespeeld door Swen/Eveline - Ruben/Kina.
Voor de finale van start ging was het eerst tijd om een hapje te eten. De meeste spelers hadden ook best wel trek gekregen na al die inspanning. Wessel en Margret hadden het eten weer perfect voor elkaar. Voor iedereen was er heerlijke nasi met gehaktballetjes in satesaus en voor Bouke was er speciaal een bak patat. Nadat iedereen z'n buikje vol had gegeten was het tijd voor de grote finale. Deze finale is haast nog belangrijker dan de finale die van Gerwen gaat spelen op 1 januarie.
Speciaal voor deze wedstrijd werd de microfoon tevoorschijn getoverd, zodat mastercaller Luuk verslag kon doen van de wedstrijd.
De wedstrijd werd na een hevig gevecht gewonnen door Swen en Eveline, maar de uitslag moet ik u helaas schuldig blijven, want ook deze is niet genoteerd. Geloof me dat het zeer spannend was! De ene 180 na de andere 180 werd bijna elke keer gegooid.
De ene finish was nog mooier dan de andere!

Het eindresultaat van het toernooi:

1. Swen & Eveline
2. Ruben & Kina
3. Bouke & Emy
4. Niels & Anja
5. Dik & Erika
6. Johan & Luuk
7. Harrie & Anita
8. Dave & Edwin
9. Jeroen Sy
10. Tiete & WillHet enige wat nog reste was de prijsuitreiking. Iedereen was zeer gespannen wat hun prijs zou zijn, behalve Tiete en Will.. Die waren bang dat nu ze laatste waren ze ook maar een klein prijsje zouden ontvangen.
Tot grote verrassing van iedereen kreeg iedereen dezelfde prijs.. Een heerlijke versnapering inclusief 2 mooie glazen. Enkele spelers leverden hun prijs in bij de grootverbruikers Emy en Eveline, zodat ook zij de jaarwisseling goed doorkomen ;)

Swen was toch niet helemaal blij met zijn prijs.. Hij had toch op iets meer gerekend nu hij kampioen was geworden samen met Eveline, dus stelde hij voor om met enkele genodigden een kleine afterparty te houden in de plaatselijke kroeg.
Het bestuur van de dartclub had hier al rekening mee gehouden en had als verrassing in de kroeg een grote kampioensbeker klaar staan voor beide kampioenen.
Het feestje ging tot in de late uurtjes door..Wessel en Margeret bedankt voor het heerlijke eten en de goede bediening. Alle spelers bedankt voor de zeer gezellige geslaagde avond en Swen en Eveline gefeliciteerd met het winnen van het Oud & Nieuw toernooi 2012!

Ik wens iedereen een heel goed, gelukkig en vooral gezond 2013!


Een darter
Geplaatst op 31 Dec 2012
Terug naar het nieuws overzicht
Content Management Powered by CuteNews